Uddannelse

Hverdagen i Ringsted

En dag på Glad Fagskole i Ringsted starter med et fælles morgenmøde kl. 9 i vores kantine. Det er muligt at komme på skolen fra kl. 8.30, hvis man gerne vil møde tidligt. Efter morgenmødet er der morgengymnastik eller gåtur, hvor man deltager i det omfang, man kan. Så går vi til vores egne faglokaler og starter dagens undervisning. Der er frokost kl. 12, hvor man kan spise sin madpakke eller købe dejlig, hjemmelavet mad i vores kantine. Vi har forskellige sofamiljøer i huset, hvor man kan trække sig tilbage og hvile ørerne lidt, inden undervisningen starter igen kl. 12.35. Eftermiddagen fortsætter med undervisning og pauser efter behov, indtil vi siger farvel kl. 14.15. Det gør vi alle dage bortset fra onsdag, hvor vi slutter kl. 12.55.

Vi tilbyder linjefag (Animation, Film & medie eller Køkken), almenfag (dansk, engelsk og matematik) samt bo-undervisning. I alle fagene lærer du at udtrykke dig, beskrive og forstå verden omkring dig. I almenfag arbejder vi i værksteder, og der tages udgangspunkt i elevernes individuelle evner og niveau, samt i deres interesser og faglinje. Der er almenfag 1 gang om ugen.

Alle modtager derudover bo-undervisning cirka 1 gang om måneden. Her bliver du for eksempel undervist i kost og motion, husholdning og økonomi, krop og seksualitet, samfund og medborgerskab. Linjefag er det fag, der fylder mest på skemaet, og det er her, du har din kontaktlærer.

Sådan ser et typisk skema ud

En gang om måneden er der Klub, hvor vi alle mødes på tværs af faglinjerne. Eleverne er med til at bestemme indholdet fra gang til gang – om vi skal se film, spille rundbold, tage på tur, spille et spil, lave en quiz eller andet. Klubben er en god mulighed for at lære de andre elever at kende og danne nye sociale relationer i en afslappet atmosfære med faglærerne til at støtte op.

Udover at tilbringe tid i huset på Jernbanevej med projekter på de forskellige faglinjer, og med gode fester og andre sociale arrangementer, så er vi også en hel del ude af huset. Vi besøger kunstmuseer, går på opdagelse i byrummet eller naturen, laver skolebesøg eller filmer musikvideoer mm.

Se videoen om hvordan det er at gå på Fagskolen
Nomineret til Undervisningsmiljøprisen 2019
På tur til Runde Rie
På tur til Runde Rie
Fantastisk udsigt i godt selskab
Uddannelse ude af huset
Gode venner på tværs af årgange
På tur til Gisselfeld Tårnet
Lækker mad fra Køkkenlinjen
Venskaber opstår
Animationslinjen på tur
Plads til latter
Dimission i solskin
Venner på tværs af faglinjer

Se her en del af vores aktiviteter på skolen

Vil du vide mere om STU på Glad Fagskole?

Du er altid velkommen til at skrive til os og besøge din lokale afdeling

Kontakt din lokale afdeling

Her samler vi ikke på data, men på glade historier