Uddannelse

Flexuddannelse

Flexuddannelsen er en 2-årig erhvervsrettet uddannelse for unge, der har afsluttet en STU

Flexuddannelsen er en forsøgsuddannelse, der afprøves i Aarhus, Esbjerg og København med elevoptag i 2018 og 2019. Derudover gennemføres  endnu et lagerhold i Aarhus fra september 2020.

Eleverne lærer gennem deltagelse i praksis på en virksomhed. Uddannelsen er holdbaseret og foregår for eksempel i et kantinekøkken, i en stor butik, på et lager eller i en virksomhed, der vedligeholder grønne udendørsarealer. Et elevhold har en fast faglærer, der er uddannet i branchen og en fast tilknyttet vejleder.

Ca. 100 elever er optaget på en Flexuddannelsen. De første hold afsluttede uddannelsen i juni 2020 og efter 4 måneder er 2/3 af eleverne videre i job – trods det at flere af de brancher, de er uddannet til lige nu er berørt af nedgang pga Corona.

110 virksomheder har stillet sig til rådighed i forsøgsuddannelsen. De 16 virksomheder som uddannelsesvirksomheder og 94 virksomheder som praktikvirksomheder, hvor eleverne i kortere perioder er ude at stå på egne ben. Virksomhederne udtrykker begejstring for, at Glad Fonden gennemfører forsøg med uddannelse til unge med kognitivt handicap, og de foreløbige resultater tyder på, at de unge efter 2 års uddannelse kan noget, virksomhederne har brug for.

Uddannelsen er i forsøgsperioden støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond og medfinansieret af de kommuner, der har elever indskrevet på Flexuddannelsen.

 

Nyhedsbrev, marts 2021

Dette nyhedsbrev giver blandt andet en kort introduktion til den delevaluering af Flexuddannelsen, der netop er
udkommet, og til tre nye film, der giver forskellige aktørers perspektiv på uddannelsen.

Læs mere

Virksomheder: Flexuddannelsen er særdeles vellykket!

Repræsentanter fra virksomheder, som har været med til at udvikle og afprøve Flexuddannelsen, vurderer forsøget som særdeles vellykket. De fortæller, at de unge gennem uddannelsen har udviklet sig meget både fagligt og personligt og ser rigtig gode muligheder for, at de unge kommer videre i job.

Se filmen

Vil du vide mere om flexuddannelsen?

Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt os

Vi bruger cookies – så er det sagt. Tyg dig igennem vores cookiepolitik her