Uddannelse

Flexuddannelse

Flexuddannelsen er en 2-årig erhvervsrettet uddannelse for unge, der har afsluttet en STU

På Flexuddannelsen lærer eleverne gennem deltagelse i praksis på en virksomhed. Uddannelsen er holdbaseret og foregår for eksempel i et kantinekøkken, i en stor butik, på et lager, på et plejehjem eller i en virksomhed, der vedligeholder grønne udendørsarealer. Et elevhold har en fast faglærer, der er uddannet i branchen og en fast tilknyttet vejleder.

Mere end 100 elever har afsluttet en Flexuddannelsen og 80 % af dem er kommet videre i beskæftigelse. For alle eleverne gælder, at de er et meget bedre sted i deres liv end da de påbegyndte uddannelsen. I efteråret 2023 er 60 unge fortsat i gang med enten første eller andet uddannelsesår.

170 virksomheder har indtil nu stillet sig til rådighed i forsøgsuddannelsen. 25 som uddannelsesvirksomheder og 145 som praktikvirksomheder, hvor eleverne i kortere perioder i sidste del af uddannelsen er ude at stå på egne ben og bevise den handlekompetence de har udviklet gennem uddannelsen. Virksomhederne udtrykker begejstring for, at Glad Fonden gennemfører forsøg med uddannelse til unge med kognitivt handicap, og de foreløbige resultater tyder på, at de unge efter 2 års uddannelse kan noget, virksomhederne har brug for.

Flexuddannelsen er en forsøgsuddannelse, der i perioden 2018-2022 med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond og kommunal medfinansiering er gennemført i Aarhus, Esbjerg og København . I 2021, 2022, 2023 og 2024 har staten støttet ekstra optag i de tre byer, som fortsat er medfinansieret af kommunerne.

Informationsmøder for nye elever

I København afholdes informationsmøde den 7. marts kl. 15.00 – 16.00 for unge, der er interesseret i optag enten på Trivsels- og serviceuddannelsen med opstart 18. marts 2024 eller optag på Detail, Køkken og Grøn Serviceuddannelsen med opstart 12. august 2024.

I Esbjerg afholdes informationsmøde den 17. april kl. 16-17.30 på Norgesgade 1, 2. sal, 6700 Esbjerg om optag på detailuddannelsen med opstart 12. august.

Aarhus afholdes informationsmøde den 20. februar kl. 14-16 på Salling Groups Nonfoodlager i Årslev, Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand om optagelse på lageruddannelsen med opstart 12. august.

Se invitationer til informationsmøder i de tre byer (samlet i én pdf) i linket herunder:

Læs mere og tilmeld

Nyhedsbrev november 2023

Nyheder og glimt fra spændende øjeblikke i de tre første måneder af uddannelsesåret 23/24 – herunder at Flexuddannelsen har opnået statsstøtte og optager elever igen august 2024.

Læs mere

Debatindlæg: Både de unge og vores arbejdsmarked har brug for Flexuddannelsen

Her kan du læse et debatinlæg af Anders Winnerskjold, social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune, Jens-Kristian Lütken, beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune, Louise Gade, HR-direktør i Salling Group og Mikkel Holmbäck, adm. direktør i Glad Fonden. Bragt i Berlingske 1. december.

Vil du vide mere om Flexuddannelsen?

Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt os

Her samler vi ikke på data, men på glade historier