Uddannelse

Hverdagen i København

Eleverne fra animationslinjen er taget på inspirationstur på Bispebjerg Kirkegård.

Vi underviser mandag til fredag i et fast skema. Mandag til torsdag er mødetiden 8.30-14 og fredage er mødetiden 8.30-12. Det er i alt 25,5 timer om ugen. Onsdage har vi klubtilbud i tidsrummet 12.30-14

En dag på Rentemestervej starter med morgenmøde kl. 8.30 med hele huset, men receptionen er åben fra kl. 8.00, hvis man gerne vil møde ind i huset tidligt. Til morgenmødet får vi fælles beskeder og laver fælles fysisk opvarmning. Så går vi til vores egne faglokaler og starter dagens undervisning. Frokost er kl. 12, hvor man kan spise madpakker eller købe dejlig mad i vores kantine, Tarteletten. Vi har et pauserum, hvor man kan trække sig tilbage og hvile ørerne lidt, inden undervisningen starter igen kl. 12.45.

Vi bruger både tid i huset på Rentemestervej med projekter på de forskellige fag og mange gode fester, men er også en hel del ude af huset, når vi besøger kunstmuseer, laver skolebesøg, filmer musikvideoer eller dyrker sport.

Sådan ser et typisk skema ud

Ungdomsliv og fællesskab
Det skal være rart at komme i skole, og vi skal have det godt og sjovt med hinanden. Vi lægger vægt på tryghed, nærhed og gode relationer og er aktive i at understøtte de unge i at opnå og vedligeholde venskaber. Vi arrangerer udflugter og tværfaglige arrangementer, og så holder vi en masse gode fester.

Se vores Forandringsmodel for Trivsel

Fritidsklub og fritidsliv
Hver onsdag har vi fælles klub, hvor vi mødes på tværs af holdene. Her hygger vi os med spil og sjove aktiviteter som karaoke, kongespil og Playstation spil og taler om, hvad vi laver hver især på fagene. Elevrådet kommer med input til klubkalenderen.

Mange af vores elever har et klubtilbud udover vores fritidsklub, og en del kører hver dag samlet i ”Lavukbussen” til et klubtilbud på Lavuk.

Vi understøtter de unges inklusion i fritidslivet ved at introducere dem til foreningsverdenen og besøge relevante klubtilbud, fx Pulsen.Vi har pt. et samarbejde med Copenhagen Floorball Club, hvor vi spiller Floorball en gang om ugen.

Elevrådet
Vores aktive elevråd tager del i planlægningen af vores mange gode fester, klubaktiviteter og nye initiativer på skolen.

Transport
Mange af vores elever har en transportordning, og andre er selvtransporterende. Gældende for alle er, at vi har fokus på, at der allerede inden opstart, er lagt en god plan for den unges transport til og fra skole. Det betyder, at vi sammen med forældre/pårørende/bo-sted ved en opstartssamtale aftaler en plan for at træne transporten, hvis dette er muligt, inden uddannelsestart.

Når de unge er startet hos os, kan vi, i de tilfælde det er nødvendigt, fortsætte transporttræningen. I de tilfælde hvor det i en kortere periode er nødvendigt, etablerer vi en kørselsordning, hvis det er det, der kan hjælpe den unge til at fremmøde og forsætte sin transporttræning.

Se vores Opstartsplan inkl. transport

Teaterlinjen møder publikum med klapsalver
Studieinterview på film og medier
Idrætsdag i Grøndalscentret
Podcast produktion om gaming
Animationselev arbejder med tegnebræt
Fastelavnsfest på skolen
Julefest for alle elever
Teatereleverne laver forestilling
Animationselev, Christian har lavet sit eget computerspil i programmet Scratch
Tur til Kronborg med Almen Fag
Undervisning om H.C. Andersen i almen fag
Elevrådet arrangerer diskofest for skolen
Dimission - STU-huer og glæde!

Se her en del af vores aktiviteter på skolen

Vil du vide mere om Glad STU?

Du er altid velkommen til at skrive til os og besøge din lokale afdeling

Kontakt din lokale afdeling

Her samler vi ikke på data, men på glade historier