Uddannelse

Nyheder

Ny video om Flexuddannelsen

Verdensmål nr. 4 handler om kvalitetsuddannelse. I Danmark er der et presserende behov for uddannelsestilbud til unge mennesker med kognitive handicap. I dag er der ikke noget statsligt uddannelsestilbud til unge, der har afsluttet en Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelsen og som derefter forventes at stå til rådighed på arbejdsmarkedet. Derfor har Glad Fonden igangsat forsøg med erhvervsrettet uddannelse til denne gruppe unge. I Flexuddannelsen er der udviklet 2 modeller for, hvordan erhvervsrettet udddannelse til unge med kognitive handicap kan tilrettelægges, når uddannelse skal matche de unges læringsbehov.  En ny video introducerer til Flexuddannelsen: https://youtu.be/s-7Va1f0W xA.

Nyhedsbrev, november 2019

Flexuddannelsen er i november 2019 i gang med uddannelseshold på 15 virksomheder i Aarhus, Esbjerg og Københavnsområdet. I nyhedsbrevet kan du blandt andet læse, hvordan det går på uddannelsen og hvilke virksomheder, der er med i udviklingen af den kompetencegivende uddannelse til unge med kognitive handicap.

Nyhedsbrev Flexuddannelsen november 2019

For mere information kontakt projektleder: lene.timm@gladfonden.dk; /40126269

Nyhedsbrev, maj 2019

Flexuddannelsen har i maj 2019 været i gang med elever i 10 måneder. Glad Fonden gør i Nyhedsbrevet status over de erfaringer, vi indtil nu har høstet i udviklingen af uddannelsesmodeller og i samarbejdet med kommuner og virksomheder. Udsagn fra elever fra de seneste evalueringer, giver et indtryk af, hvad eleverne får ud af at gå på Flexuddannelsen.

Nyhedsbrev 1 Flexuddannelsen

Artikel om Flexuddannelsen, februar 2019

Se side 6 – 9 i Specialkompasset nedenfor

Møde mellem flexelever, februar 2019

Den sidste dag i februar 2019 var alle elever på detailuddannelsen i Aarhus på besøg på lageruddannelsen, hvor de fik en rundvisning af deres kammerater fra Flexuddannelsen. De sluttede dagen af med at komme op på den 42 meter høje bygning, der ligger ved Salling Groups Hovedkvarter i Aarslev ved Aarhus.

Flexuddannelse inviterer pressen på besøg 1. november

Torsdag den 1. november inviterer Glad Fonden pressen til at besøge Flexuddannelser i Esbjerg, Aarhus og København.
Flex Uddannelserne har nu været i gang i 3 måneder. Fra alle byer, hvor Flex Uddannelsen er i gang, lyder det samstemmende fra elever, faglærere og virksomhederne, at det går rigtig godt:

»Det er virkelig fedt at komme igang og finde den rigtige uddannelse, der passer til mig« sagde en elev i forbindelse med den første evaluering, hvor det blev tydeligt for eleverne, at de allerede har lært en masse.  Eleverne har fundet sig så godt til rette i virksomhederne, at de nu er klar til at fortælle om deres uddannelse.

Pressemeddelse

TV2 Syd, November 2018

TVSyd har besøgt den Flex Uddannelse i Esbjerg, der udvikles og afprøves i samarbejde med Compass Group i kantinen på UCSyd.

Se indslaget og læs artikel, hvor elever og ansatte fortæller om de første tre måneder, hvor eleverne har lært gennem deltagelse i praksis sammen med deres faglærer.

Artikel fra TV2 Syd

TV2 Øst, November 2018

Jeg kan godt lide den sociale del og øve det kommunikative i at hjælpe folk og kunder. Hele tiden at træne den del med at give den gode service for at kunne hjælpe hvem som helst – også når det er vanskeligt, siger Jakob Buckwald.

Jacob er i gang med en uddannelse til detailmedarbejder på Flex Uddannelsen. I Aarhus udvikles og afprøves Flex Uddannelserne lige nu i samarbejde med Salling Group i Bilka i Tilst og på Salling Groups Lager i Årslev. Se indslaget på TV2Østjylland 8: 34 min inde i dette indslag:

Indslag fra TV2 Østjylland.

Artikel fra TV2 Østjylland