Uddannelse

Nyheder

Nyhedsbrev, august 2019

Velkommen til 46 nye elever og 4 nye uddannelsesvirksomheder!
Hermed er næste 90 elever og 10 uddannelsesvirksomheder i gang med at afprøve den 2-årige erhvervsrettede flexuddannelse for elever med kognitive handicap.
Den 12. august påbegyndte i alt syv nye elevhold i Flexuddannelsen
Glad Fonden samarbejder om nye uddannelser med:

 • Gram Slotom en Grøn Serviceuddannelse i Gram ved Esbjerg
 • Frilandsmuseet– Det nye Danmark i Lyngby ved Købenavn
 • Madkastelletom en gastrouddannelse i deres køkken i ZOO København.
 • DinnerdeLuxe om en gastrouddannelse i deres køkken på SOPU Østjylland i Aarhus
 • Salling Groupom detailuddannelser i Bilka i Tilst ved Aarhus, Bilka i Ishøj og Føtex på Fisketorvet i København.

  Den 5. august påbegyndte 2. års flexeleverne deres andet uddannelsesår. Det foregår i samarbejde med:

 • Salling Group– som nu i alt har 6 elevhold
 • Compass Group– som nu i alt har 2 elevhold
 • Københavns Lufthavne A/S– 1 elevhold
 • ECH Park Hotel– 1 elevhold
 • SuperBrugsen– 1 elevhold
 • Biltema– 1 elevhold

Andet-års eleverne bestod deres 2. semesterprøve i juni. De skal nu efter en repetitionsperiode i uddannelsesvirksomhederne ud i en i en kortere individuel praktik, hvor de skal afprøve, hvordan de selvstændigt på en ny virksomhed i samme branche, kan klare de opgaver, de i tæt samarbejdet med deres faglærer, har opnået kompetencer til at løse.

Herefter skal eleverne tilbage til uddannelsesvirksomheden og sammen med deres faglærer arbejde med de kompetencemål, de endnu ikke har nået. I denne periode indgår de unge også sammen med deres vejleder i et samarbejde med kommunen om at få afklaret, hvilke støtte de unge har i en arbejdssammenhæng – så kommunen kan gøre klar til en vurdering af den unges behov for et fleksjob efter endt uddannelse.

Vi vil i billeder og film følge uddannelserne her på hjemmesiden.

For mere information kontakt projektleder: lene.timm@gladfonden.dk; /40126269

Nyhedsbrev, maj 2019

Flexuddannelsen har i maj 2019 været i gang med elever i 10 måneder. Glad Fonden gør i Nyhedsbrevet status over de erfaringer, vi indtil nu har høstet i udviklingen af uddannelsesmodeller og i samarbejdet med kommuner og virksomheder. Udsagn fra elever fra de seneste evalueringer, giver et indtryk af, hvad eleverne får ud af at gå på Flexuddannelsen.

Nyhedsbrev 1 Flexuddannelsen

Artikel om Flexuddannelsen, februar 2019

Se side 6 – 9 i Specialkompasset nedenfor

Møde mellem flexelever, februar 2019

Den sidste dag i februar 2019 var alle elever på detailuddannelsen i Aarhus på besøg på lageruddannelsen, hvor de fik en rundvisning af deres kammerater fra Flexuddannelsen. De sluttede dagen af med at komme op på den 42 meter høje bygning, der ligger ved Salling Groups Hovedkvarter i Aarslev ved Aarhus.

Flexuddannelse inviterer pressen på besøg 1. november

Torsdag den 1. november inviterer Glad Fonden pressen til at besøge Flexuddannelser i Esbjerg, Aarhus og København.
Flex Uddannelserne har nu været i gang i 3 måneder. Fra alle byer, hvor Flex Uddannelsen er i gang, lyder det samstemmende fra elever, faglærere og virksomhederne, at det går rigtig godt:

»Det er virkelig fedt at komme igang og finde den rigtige uddannelse, der passer til mig« sagde en elev i forbindelse med den første evaluering, hvor det blev tydeligt for eleverne, at de allerede har lært en masse.  Eleverne har fundet sig så godt til rette i virksomhederne, at de nu er klar til at fortælle om deres uddannelse.

Pressemeddelse

TV2 Syd, November 2018

TVSyd har besøgt den Flex Uddannelse i Esbjerg, der udvikles og afprøves i samarbejde med Compass Group i kantinen på UCSyd.

Se indslaget og læs artikel, hvor elever og ansatte fortæller om de første tre måneder, hvor eleverne har lært gennem deltagelse i praksis sammen med deres faglærer.

Artikel fra TV2 Syd

TV2 Øst, November 2018

Jeg kan godt lide den sociale del og øve det kommunikative i at hjælpe folk og kunder. Hele tiden at træne den del med at give den gode service for at kunne hjælpe hvem som helst – også når det er vanskeligt, siger Jakob Buckwald.

Jacob er i gang med en uddannelse til detailmedarbejder på Flex Uddannelsen. I Aarhus udvikles og afprøves Flex Uddannelserne lige nu i samarbejde med Salling Group i Bilka i Tilst og på Salling Groups Lager i Årslev. Se indslaget på TV2Østjylland 8: 34 min inde i dette indslag:

Indslag fra TV2 Østjylland.

Artikel fra TV2 Østjylland